Life science

  Ben je een bedrijf actief
  in Life Sciences & Health?

  Ontdek de mogelijkheden in GSBC!

  Meld je aan en blijf op de hoogte

  DCD verkoopt tweede distributiecentrum

  Op 14 juni is op de Provada de turnkey koopovereenkomst voor Green Square Logistics IV getekend door Dutch City Development (DCD) en een fonds gemanaged door GARBE Industrial Real Estate Netherlands B.V (GARBE).

  Dutch City Development verkoopt tweede distributiecentrum in Aalsmeer aan Garbe

  DIEMEN, 15 juni 2022

  Op 14 juni is op de Provada de turnkey koopovereenkomst voor Green Square Logistics IV getekend door Dutch City Development (DCD) en een fonds gemanaged door GARBE Industrial Real Estate Netherlands B.V (GARBE). Dit gebouw vormt het tweede onderdeel in de ontwikkeling van Green Square Business Campus (GSBC) in Aalsmeer. Een transformatie van het voormalig kassengebied tot een hoogwaardige mixed-use werklocatie. GSBC heeft de ambitie om in de komende jaren uit te groeien tot hét centrumgebied van Green Park Aalsmeer, in de directe nabijheid van Schiphol. De ontwikkeling Green Square Logistics IV kan worden beschouwd als een van de voorfases in deze grootschalige gebiedsontwikkeling.

  State-of-the-art distributiecentrum
  Het logistieke bedrijfsgebouw krijgt het duurzaamheidscertificaat BREAAM ‘Very Good’. Het gebouw heeft 16.509 m² vloeroppervlakte, bestaande uit een warehouse van circa 11.711 m², een mezzanine van circa 3.483 m² en een kantoor van circa 1.315 m². Daarnaast worden er 113 parkeerplaatsen en 13 loading docks gerealiseerd. Bouwbedrijf Willy Naessens zal medio deze maand met de bouwwerkzaamheden starten. De oplevering van het distributiecentrum staat gepland voor Q2 2023.

  Hoogwaardig centrumgebied GSBC
  Green Square Logistics IV maakt onderdeel uit van het grotere GSBC in Green Park Aalsmeer. Het is al geruime tijd de ambitie om GSBC te ontwikkelen tot hoogwaardig centrumgebied. Gebiedsontwikkelaar DCD werkt nauw samen met Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling (GPAG) om het gebied van maar liefst 17 hectare uit te laten groeien tot de nieuwe plek in Green Park Aalsmeer om te werken, ondernemen, leren, overnachten en recreëren. Naast de bouw van Green Square Logistics IV, zijn er vergevorderde plannen voor onder meer een hotel op de Campus.

  Maurits Smit, managing director bij GARBE Industrial Real Estate Nederland: “Dit is onze tweede investering in Green Square Business Campus, op een uitzonderlijk goed verbonden logistieke locatie. We zijn ervan overtuigd dat we huurders zullen vinden voor deze ontwikkeling, gezien het tekort aan moderne, duurzame distributiecentra in deze omgeving.”

  Robèrt Verheijden, CEO van Dutch City Development: “GSBC wordt een ongekend duurzame werklocatie. Naast een mix van duurzame gebouwen realiseren we ook een klimaatadaptieve en biodiverse openbare ruimte met veel verblijfskwaliteit.”

  Over Dutch City Development
  De in Diemen gevestigde vastgoedontwikkelaar Dutch City Development richt zich op gebiedsontwikkelingen binnen en buiten de Randstad. DCD heeft een bewezen trackrecord op het vlak van logistiek, commercieel en residentieel vastgoed, waaronder de ontwikkeling van Holland Park.

  Over GARBE Industrial Real Estate
  Het in Hamburg gevestigde GARBE Industrial Real Estate is een toonaangevende Europese aanbieder van logistiek en industrieel vastgoed met circa 5,0 miljoen vierkante meter verhuurbaar oppervlak, een vastgoedontwikkelingsportefeuille van circa 1,7 miljoen vierkante meter in Duitsland en elders in Europa, en een beheerd vermogen van meer dan € 9,5 miljard (januari 2022), variërend van grote logistieke hubs tot magazijnen, light-industrial objecten en datacenters. GARBE verleent diensten op het gebied van fondsbeheer, investment-, asset- en property management, en is ook actief als vastgoedontwikkelaar en investeerder in duurzame energiebronnen.

  0102
  V.l.n.r. Michiel Dubois (Garbe), Maurits Smit (Garbe), Jeroen de Bonth (Willy Naessens), Robèrt Verheijden (DCD) en Marcel van Rensch (DCD). Fotograaf: Marcel van den Broek.
  Ondertekening van de koopovereenkomst

  Wil je meer weten over Green Square Business Campus?

  Laat het ons weten via het contactformulier
  2024 All Rights ReservedPrivacyverklaring
  Branding & realization by MASC Company