Meet

Vestiging al mogelijk vanaf 300 m²
Stroomaansluiting gegarandeerd!

Neem contact op voor de mogelijkheden

Meld je aan en blijf op de hoogte

Groen licht voor Green Square Business Campus

De gemeenteraad van Aalsmeer heeft op 29 september unaniem ingestemd met de plannen voor Green Square Business Campus (GSBC), een nieuw centrumgebied voor Green Park Aalsmeer. Met name de hoge duurzaamheidsambitie werd door alle partijen omarmd.

Groen licht voor Green Square Business Campus

DIEMEN, 13 oktober 2022

De gemeenteraad van Aalsmeer heeft op 29 september unaniem ingestemd met de plannen voor Green Square Business Campus (GSBC), een nieuw centrumgebied voor Green Park Aalsmeer. Met name de hoge duurzaamheidsambitie werd door alle partijen omarmd. GSBC is een (werk)locatie waar lokale, regionale en internationale bedrijven zich kunnen vestigen. Met veel verschillende voorzieningen waar ook de inwoners van Aalsmeer e.o. gebruik van kunnen maken onderscheidt GSBC van de meeste bedrijvenlocaties in de regio. Met dit raadsbesluit stemt Aalsmeer in met de komst van deze grootschalige gebiedsontwikkeling van maar liefst 17 hectare.

Een nieuwe levendige (werk)plek
Green Square Business Campus (GSBC) komt te liggen in het hart van ondernemend Aalsmeer, centraal in de Metropool Regio Amsterdam en op steenworp afstand van Schiphol. Met circa 250.000 m² aan bouwvolume, 80.000 m² aan logistiek en 170.000 m² aan diverse andere functies waaronder een hotel, light industrial, kantoren, bedrijfsruimten en allerlei voorzieningen, wordt dit de nieuwe plek in Green Park Aalsmeer om te werken, ondernemen, leren, overnachten en recreëren.

Circulaire gebiedsontwikkeling
Het was al geruime tijd de ambitie van de gemeente Aalsmeer om Green Square te herontwikkelen tot een hoogwaardig duurzaam centrumgebied. Zo staan onder andere een circulair gebouwde omgeving, een duurzaam energiesysteem en een klimaatrobuust en groen landschap hoog op de agenda. GSBC is door het ministerie van Binnenlandse Zaken aangewezen als één van de landelijke pilotprojecten circulaire gebiedsontwikkeling. De hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid is dan ook voor veel raadsleden een speerpunt en belangrijk argument om de plannen van GSBC te steunen.

“GSBC wordt een ongekend duurzame werklocatie. Naast een mix van duurzame gebouwen realiseren we ook een klimaatadaptieve en biodiverse openbare ruimte met veel verblijfskwaliteit”, aldus Robèrt Verheijden CEO van Dutch City Development, gebiedsontwikkelaar van GSBC.

Naast het raadsbesluit is ook een motie rondom de toename van logistiek verkeer in Aalsmeer gemeentebreed aangenomen[BA1] . Het college heeft hierover toegezegd nader onderzoek te doen naar verkeersbelastende logistieke bedrijvigheid in Aalsmeer en dit uit te werken in een beleidsdocument.

Eerste ontwikkelingen
Het eerste bouwplan, een logistiek centrum, wordt deze maand opgeleverd. Een tweede logistieke ontwikkeling is in aanbouw. De verwachte looptijd van de totale gebiedsontwikkeling bedraagt 5 – 7 jaar.

0101
Impressie van Green Square Business Campus

Wil je meer weten over Green Square Business Campus?

Laat het ons weten via het contactformulier
2023 All Rights ReservedPrivacyverklaring
Branding & Realisatie by MASC Company