Life science

  Ben je een bedrijf actief
  in Life Sciences & Health?

  Ontdek de mogelijkheden in GSBC!

  Meld je aan en blijf op de hoogte

  Start bouw distributiecentrum Green Square Logistics I

  In opdracht van ontwikkelaar Dutch City Development start Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello op 3 december 2021 met de bouw van Green Square Logistics I.

  Start bouw distributiecentrum Green Square Logistics I

  DIEMEN, 3 DECEMBER 2021

  In opdracht van ontwikkelaar Dutch City Development start Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello op 3 december 2021 met de bouw van Green Square Logistics I. Hiermee wordt de bouw in gang gezet van een hoogwaardig distributiecentrum binnen Green Square, dat de ambitie heeft om in de komende jaren uit te groeien tot hét centrumgebied van Green Park Aalsmeer. De ontwikkeling Green Square Logistics I kan worden beschouwd als voorfase op deze grootschalige gebiedsontwikkeling.

  State-of-the-art distributiecentrum
  Het logistieke bedrijfsgebouw krijgt het duurzaamheidscertificaat BREAAM ‘Very Good’, dat staat voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Het gebouw krijgt een totale vloeroppervlakte van 24.500 m², bestaande uit een warehouse van circa 19.600 m², een mezzanine van circa 2.750 m² en een kantoor van circa 1.650 m². Daarnaast worden er 159 parkeerplaatsen en 22 loadingdocks gerealiseerd. De oplevering van het distributiecentrum staat gepland voor Q4 2022.

  GARBE Industrial Real Estate heeft het distributiecentrum inmiddels gekocht.
  Maurits Smit, Managing Director Netherlands van GARBE Industrial Real Estate Netherlands B.V.: “Door de bouw van Green Square Logistics I in Aalsmeer breiden wij onze portefeuille in Europa uit met een state-of-the-art distributiecentrum. Het nieuwe distributiecentrum is een waardevolle toevoeging aan onze bestaande en snel groeiende logistieke vastgoedportefeuille in Nederland.”

  Hoogwaardig centrumgebied Green Square
  Green Square Logistics I maakt onderdeel uit van het grotere Green Square, dat de deelgebieden 5 en 7 van werklocatie Green Park Aalsmeer beslaat. Het is al geruime tijd de ambitie om Green Square te herontwikkelen tot hoogwaardig centrumgebied. Hiervoor heeft de gemeente Aalsmeer in 2016 de gewijzigde structuurvisie vastgesteld. Het distributiecentrum past uitstekend binnen de plankaders en kan worden gezien als fase 0 van de verdere toekomstige ontwikkelingen van Green Square. Uiteindelijk zal het gebied een business campus worden.

  Strategisch Masterplan
  Naast de bouw van Green Square Logistics I, zijn er vergevorderde plannen voor onder meer een hotel in het gebied. Aan de andere zijde van de Middenweg hebben Dutch City Development en Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling BV (GPAG), als zijnde de gebiedsontwikkelaar van de werklocatie, een overeenkomst gesloten voor de uitwerking van het kerngebied in een strategisch Masterplan. Dit plan is inmiddels gereed en door GPAG en het college van B&W van de gemeente Aalsmeer positief ontvangen. Beide partijen hebben ingestemd met de verdere uitwerking van de plankaders in de vorm van een Addendum op de structuurvisie Green Park Aalsmeer uit 2016.

  Naar verwachting wordt deze in de eerste helft van 2022 na inspraak ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.

  Robèrt Verheijden, CEO van Dutch City Development: “Green Square Logistics I is voor Dutch City Development het eerste deelproject binnen de grootschalige gebiedsontwikkeling Green Square in Aalsmeer. De komende tijd wordt gewerkt aan de verdere uitwerking van het Masterplan, met als doel de ontwikkeling van een gebied van 17 hectare door Dutch City Development tot een hoogwaardige mixed-use werklocatie in het hart van ondernemend Aalsmeer, centraal in de Metropool Regio Amsterdam en op steenworp afstand van Schiphol”.

  Ontwikkeltraject
  Dutch City Development heeft samen met Aan de Stegge Twello, Sec.architecten en de overige adviseurs nauw samengewerkt tijdens het ontwikkeltraject van het distributiecentrum. Hierbij was er veel aandacht voor een kwalitatief binnenbouwplan dat past bij de locatiekenmerken van de regio Schiphol en het ambitieniveau van Dutch City Development. Alle partijen tezamen met GARBE kijken uit naar een voorzetting van de prettige samenwerking tijdens de verdere ontwikkeling van Green Square Logistics I.

  Begin volgend jaar wordt er meer gecommuniceerd over dit ambitieuze project.

  Foto's start bouw GSL I

  0103
  Onthulling bouwbord Green Square Logistics I
  Onthulling bouwbord Green Square Logistics I
  Impressie Green Square Logistics IV

  Wil je meer weten over Green Square Business Campus?

  Laat het ons weten via het contactformulier
  2024 All Rights ReservedPrivacyverklaring
  Branding & realization by MASC Company